PRODUKTER


Økologiske epler og økologisk eplemost

På Amble Gård har det vært dyrket epler i generasjoner. Før 1970 var gravenstein hovedsorten. På 1990-tallet ble eplehagen modernisert og vi startet med eplesortene Aroma og Summerred. I år 2000 begynte vi med økologisk epledyrking. I dag dyrker vi sortene Eir, Idunn, Discovery, Summer red og Aroma, alle økologisk. Dette innebærer at vi ikke benytter kunstgjødsel og kjemikalier i produksjonen. Den økologiske hagen er godkjent av Debio, organisasjonen som forvalter merkevaren for økologiske matvarer i Norge.

På Amble Gård begynner vi innhøstingen av eplene vanligvis i første del av september. Sortene Idunn og Eir høstes først, deretter Discovery. Summerred høstes i slutten av september og Aroma i oktober.

Eplene brukes hovedsakelig til å produsere økologisk eplemost. Produksjonen foregår på Amble Gård. Eplene kvernes og presses. Eplemosten pasteuriseres og tappes på 5 liters poser som så pakkes i kartong og selges som ”bag in box”.  Den har en holdbarhet på 1 ½ år uåpnet og kaldt lagret. Etter åpning er holdbarheten ca 3 mnd i kjøleskap.

Vi blander ikke eplesorter i vår produksjon. Vi har 5 ulike eplemoster i vårt sortiment.  Eir, Idunn, Discovery, Summer red og Aroma. Summerred er en syrligere eplesort enn de andre eplesortene vi dyrker. Vi har valgt å ikke filtrere eplemosten fordi vi mener at dette gir bedre aroma og smak.

I 2011 vant vi priser for vår eplemost i Norsk drikke festival og Norges beste eplemost kåret av Kulinarisk akademi og Det norske kokkelandslaget. I konkurransen om Norges beste eplemost stakk vi at med både første og andre premie, med eplesortene Discovery og Aroma.

Eplemosten kan kjøpes på Amble Gård, hos Coop Extra Sogndal, Prix Kaupanger, Coop Extra i Førde, Coop Mega i Førde, Coop Marked i Svelgen, Coop Marked i Hornindal, Coop Mega Sandane, Coop Mega Nordfjordeid, Coop Prix Selje, Bakar Jon på Byrkjelo, ved Gardsbutikken ved Stend vidaregåande skule i Fana, Bergen og Kolonihagen i Oslo (både på restaurant og på abonnementssalg).

Økologisk høy

På Amble Gård produserer vi økologisk høy. Vi benytter kun husdyrgjødsel i produksjonen. Høyproduksjonen er godkjent av Debio. Høyet fortørkes ute før det kjøres inn og tørkes videre på låven. I løpet av høsten og vinteren presses det tørre høyet i høyballer på ca 16-18 kg. Høyet selges hovedsakelig til lokale bønder.

Hjort

Amble Gard har store areal skog og utmark. På høsten driver vi hjortejakt. Vi selger hjortekjøtt i hele og halve dyr. Ta kontakt for meir informasjon.

      IMG_1633

Eplehage  IMG_1801  IMG_1788  IMG_1770

 

 

© Copyright - Designed by Pexeto